VPL portal uses cookies to deliver our services and to show you relevant ads, players info and pro clubs information. By using our site, you acknowledge that you have read and understand our Cookie Policy, Privacy Policy, and our Terms of Service. Using VPL services, is subject to these policies and terms.
Ok. I got it.

Info

VPL Türkiye Pro Clubs Süper Ligi , FIFA Pro Clubs oyuncularının 11v11 şeklinde karşılaştığı, takım olarak veya oyuncu olarak katılabilecekleri, lig sistemiyle işleyen ve çeşitli ödüllere ulaşmak için mücadele ettikleri resmi bir organizasyondur. Türkiye merkeziyetli bu organizasyona PC, PSN ve XBOX platformlarında oynayan tüm oyuncular katılabilmektedir.

Rules

Lig Kuralları


1- Takımlara verilen haftanın içinde 2 takım gün/saat olarak anlaşıp yönetime bildirdikten sonra o tarihte maçlarını oynamak zorundadır.


2- Site üzerinden kadroda bulunmayan oyuncular maça çıkamaz.


3- Takımdaki tüm oyuncular maç içerisinde VPL AntiCheat uygulamasını kullanmak zorundadır.


4- Teknik bir sorun olmadığı müddetçe takımlar verilen haftanın dışında maçlarını yapamaz.


5- Belirlenen tarihte maça çıkmayan takımlar 3-0 mağlup sayılacaktır.


6- Şampiyon belirleme veya üst tura çıkmak için grup içinde puan eşitliği durumunda takımların önce genel, sonra ikili averajına bakılır.


7- Lige katılmak için takımda minimum 10 oyuncu bulunmalıdır.


8- Takımın maç içerisindeki oyuncu sayısı minimum 6 olmalıdır.


9- Bir takımın maç kadrosunda en fazla 4 adet yabancı oyuncu bulundurabilir.


10- Maçlarda “ANY/TÜMÜ” kullanmak yasaktır.


11- Takımlar maçlarını Youtube ya da Twitch üzerinden yayınlamak zorundadırlar.


12- Ev Sahibi takım maç isteği göndermelidir.


13- Planlanan gün/saatte 15 dakikalık tolerans gösterilir, eğer rakip takıma bu süre zarfında ulaşamaz ise ilgili yönetime bildirmelidir.


14- Takımlar oyunun ilk 15 dakikası eğer gol ya da kart yememiş ise oyun içi düşmeler,teknik problemlerden dolayı maçı tekrar başlatmak için çıkabilir.


15- BUG/GLİTCH kullanımı yasaktır.Tespit edilirse yapılan davranışın boyutuna göre takım maç tekrarı veya hükmen mağlubiyet cezasına çarptırılır.Oyun açığını kullanan oyuncu uyarı/maç/sezon cezalarına maruz kalacaktır.

16- VPL Ligi içerisinde bulunan tüm takımlar hazırlık maçları,division maçları,kupa maçları ve karma da düzenlenen müsabakalarda herhangi bir hile(görsel değişiklik;dövme dahil) kullandığı tespit edilen takımlar ligden kalıcı olarak uzaklaştırılır.


17- Engelleme:Oyuncu animasyonları,serbest vuruşlar ve penaltılarda 9.15m mesafesine uyulmaması,köşe vuruşu ve serbest vuruşlarda kasıtlı olarak yere düşürme.


18- Maçlarda kasıtlı olarak blocklama,bile isteye zaman geçirme,kışkırtma ve sportmenliğe aykırı davranışlarda bulunmak yasaktır.

19- Maç içerisinde bulunan tüm oyuncuların, oyun içi “lakap” ları Origin Id’leri ile aynı olmak zorundadır (Takım etiketleri olmak zorunda değildir). Ayrıca oyuncu formasında yazan isim, oyuncu adı ve soyadında yazan kelimeler şiddet, tahrik, küfür, kışkırtma gibi anlamlar içeren kelimelerden oluşturulmamalıdır. Rakip takım tarafından şikayet edilen her lakap yönetim tarafından incelenip uygunsuz bulunması halinde cezai yaptırımlar uygulanır.

20- Zaman geçirme: Kasıtlı olarak zaman geçirme yasaktır.


21- Bir oyuncu üçüncü sarı kartı (aşağıdaki üçüncü sarı kart olarak adlandırılan 8, 12,  16, 20, 24, vb.), sarı-kırmızı veya kırmızı bir kart alırsa, önümüzdeki maç haftasında ilk maç cezalı konuma düşer. Örnek olarak ; 4. maç haftasının ilk maçında kırmızı kart cezalısı oldu. Cezasını 5. haftanın ilk maçında çekecektir. 6. haftanın ikinci maçında kırmızı kart cezalısı olduğunda da yine cezasını 7.haftanın İLK maçında çekecektir.


22- Hükmen kazanma ve ceza konusu: Hükmen kazanılan veya yönetim tarafından değerlendirilen karşılaşmalarda oyuncu cezaları geçerlilik kazanmaz.(lig,sarı-kırmızı kart yasağı)


23- Kart cezaları her sezon sonunda silinir ve yeni sezona taşınmaz.


24- VPL Türkiye liginin herhangi bir aşamasını veya maç sonucu rakibi lehine bilerek etkilemekten sorumlu olan oyuncular VPL Türkiye Liginden yasaklanır.Yasak süresi yönetim kararına bağlı kalınması şartıyla en az 1 yıldır.


25- Oyunu etkileyen hatalar: Takımların bu durumda sorumlu olmadığı ve hatanın oyun tarafından kaynaklandığı hata çeşididir.Bu durumda aşağıdaki eylemler gerçekleştirilebilir;


   a)Eğer hata ilk yarıda meydana gelirse,tüm maç tekrarlanır,

   b)Eğer hata ikinci yarı gerçekleşirse ilk yarıdaki gerçekleşen her şey ekran görüntüsü alınıp maç raporuna dahil edilir ve hatanın gerçekleştiği devre tekrar edilir.Gönderilen ekran görüntüleri hatalı maçın ilk devresinde çekilmelidir.


26- Stadyumların ismi değiştirilemez.

27- Bir takımın Premium Takım statüsünde olması ve ayrıcalıklardan yararlanabilmesi için takımda en az 5 oyuncunun Premium oyuncu olması gerekmektedir.






GENEL



1- PROSEDÜR: İşleyiş birbirinden bağımsız şekilde hareket eden başlayan ve biten sezonlar şeklinde gerçekleşir.Her sezon sonunda Türkiye ligi takımları ile VPL yarışmalarına katılabilecek uluslararası takımlar arasında VPL müsabakaları düzenlenir.


2- OYUNCU ÖDÜLLERİ: Her ligdeki en iyi oyunculara profilleri için bireysel ödüller verilir: En çok gol atan oyuncu, en çok asist yapan oyuncu, en iyi defans oyuncusu, en iyi kaleci ve MVP.


3- Takım ödülleri:Lig Şampiyonu ve sezonda kulüp için en az bir maç oynayan tüm oyunculara takım başarısı "şampiyon" verilir. Kupa şampiyonu ve sezonda kulüp için en az bir maç oynayan tüm oyunculara takım başarısı "kupa şampiyonu" verilir. Bir HOF Turnuvası kazanan kulüp ve tüm oyunculara takım başarısı  "HOF Kazanan" verilir. VPL Şampiyonlar Ligi şampiyonu ve final sırasında kulüp için en az bir maç oynayan tüm oyunculara takım başarısı "CL Şampiyonu" verilir. VPL Avrupa Ligi şampiyonu ve final sırasında kulüp için en az bir maç oynayan tüm oyunculara takım başarısı "EL Şampiyonu" verilir. Terfi eden tüm oyuncular ve sezonda kulüp için en az bir maç oynayan tüm oyuncular takımın "terfi" başarısını alacaktır.


4- VPL Türkiye liginde avrupa kupalarına gidecek takım sayısı VPL den gelen slot sayısına göre belirlenir. Belirlenen slot sayısı bir önceki sezonun sıralamasına göre dağıtılır. (6 Takım Slotu ilk 6 takıma dağıtılır.) Slot sayısının takım sayısını karşılamadığı durumlarda (ilk 6 takımdan kapanan bir takım olması durumunda) slotların fazlası lig içi turnuva ile dağıtılır. 


5- Kulüpsüz her kullanıcı kulüp oluşturma hakkına sahiptir.Kulüp oluşturulduktan sonra yöneticiler tarafından iyice kontrol edilip uygun görülürse onay verilir


6- Her kulübün sitede en fazla 1 kurucu kaptan 2 de yardımcı menajer olmak üzere 3 kaptanı olabilir. Kurucu kaptan, yardımcı menajeri site üzerinden yetkilendirebilir. Bütün menajerler aynı yetkiye sahiptir.Herhangi bir kulüp menajeri şunları yapabilir:


a- Transfer pazarından oyuncu aramak için takım kaydı oluşturabilir ve silebilir.


b- Takım maç sonuçlarını girmek ve ev sahibi raporlamasını düzenleme hakkı.


c- Maç tarihlerini ve transfer isteklerini yönetme yetkisi.




7- Takım ismi değişikliği: Takım kaptanı lig yöneticisine talep ederek lig başında sezon başlamadan bir kere ismini değiştirebilir. Bunun için gerekli olan koşullar Yeni takım adı , adın kısa sürümü (on karakterden az) ve tam olarak üç karakterden oluşan kısaltma.  


8- Ligde ikinci hesaplar kesinlikle yasaktır.Tespit durumunda oyuncu uzaklaştırılır.


9- Kullanıcı adı değişikliği: Lig adminlerine bildirmekle birlikte hesap adının değiştirilmesi sadece isim önündeki tag değiştirme şeklinde olacaktır.

TRANSFER




1- Transfer: bir kulübe katılan bir oyuncudur.

2- Her takımın sezon boyunca 14 transfer slotu vardır.

a-Takımların sezon içerisinde kadrosuna kattığı her Premium oyuncu için 1 slot hakkı azalır.

b-Takımların sezon içerisinde kadrosuna kattığı her Premium olmayan oyuncu için 2 slot hakkı azalır.

3- Sezon Öncesi ve Ara Transfer döneminde yapılan transferler slot hakkından gitmez.

4- Maç günü yapılan transferler VPL sitesi ve dc üzerinden, maçtan 2 saat öncesine kadar transferi tamamlandıysa maçta oynatılabilir.

5- Takıma katılan veya takımdan ayrılan oyuncular için VPL sitesinde işlem yapmadan önce, VPL Türkiye discord kanalında bulunan “#transfer-duyuru” ve “#sözleşme-fesih-duyuru” kanallarını kullanarak takım kaptanının bu oyuncuları bildirmesi zorunludur.

6- Bir takım sezon içerisinde kadrosunda maksimum 18 oyuncu bulundurabilir.

7- Bir oyuncu bir sezon içerisinde; Premium oyuncusuysa en fazla 4 farklı takımda, premium oyuncu değil ise en fazla 3 farklı takımda oynayabilir.