VPL portal uses cookies to deliver our services and to show you relevant ads, players info and pro clubs information. By using our site, you acknowledge that you have read and understand our Cookie Policy, Privacy Policy, and our Terms of Service. Using VPL services, is subject to these policies and terms.
Ok. I got it.

Info

Campionat de de FC24 Pro Clubs 11vs11 Sistem de desfasurare Tur-Retur

Rules

 

Regulament VPL (2023-2024

Articolul 1 | Inregistrarea echipelor in noul sezon

1.a - Toate echipele atât cele “vechi” din sezonul precedent cat si cele noi înființate, trebuie sa aibă in componenta lotului minimum de 14 jucători semnați pe site-ul VPL

1.b- Solicitarea de înscriere pentru noul sezon se face către administratorii Ligii VPL Romania, iar Managerii echipelor sunt Obligați sa prezinte toate datele de mai sus.

1.c - Niciun club vechi sau nou, nu va putea participa daca nu are toate criteriile de înscriere puse la punct.

1.d- Sesiunea de înscrieri se deschide cu minimul 30 de zile înainte de startul noului sezon. (adminii ligii vor face un anunț pe pagina oficiala de Facebook a VPL Romania)

1.e - Managerii se pot răzgândii in a mai participa cu echipa in noul sezon cu minimum 5 zile înainte de start.

1.f- Retragerea echipei din competiție cu 5 zile sau mai puțin înainte de start, aduce la suspendarea dreptului de joc a Managerului si a Co-managerului, care nu vor putea sa practice la nici o echipa aflata in competiție, pentru 1 sezon(ce-l ce sta sa înceapă).

Articolul 2 | Sisteme de desfăşurare

Competiţiile se pot desfăşura după următoarele sisteme:

2.a - Sistem campionat, în care fiecare echipă joacă împotriva tuturor celorlalți adversari, o dată pe teren propriu şi o dată în deplasare (tur-retur);

2.b - Sistem turneu, în care fiecare echipă joacă împotriva tuturor celorlalți adversari o singură dată pe terenurile desemnate de forul organizator;

2.c - Sistem eliminatoriu (, o singură manșă sau tur-retur), în care echipele stabilite de forul organizator joacă între ele partide eliminatorii, învingătoarele participând în etapele următoare până la desemnarea echipei câștigătoare.

2.d - Sau oricare alt sistem ales de către Organizatori, in funcție si de numărul echipelor înscrise.




Articolul 3 | Formula de organizare a campionatelor

3.a - VPL Romania stabilește formulele de desfășurare a campionatelor, sistemul de promovare şi retrogradare pe categorii, care vor fi anunțate la începutul fiecărui an competițional.

3.b - Modificarea formulei competiționale şi a sistemului de promovareretrogradare pentru Liga 1, Liga 2 , 3.Cupa VPL cat si Supercupa VPL va fi aprobată de Comitetul Executiv al VPL.

Articolul 4 | Programarea jocurilor

4.a - Forul organizator al competiției programează jocurile oficiale în etape săptămânale.

4.b - În campionatul național– etapele săptămânale în zilele de Marți si/sau Miercuri, de la orele 21:30 respectiv 22:00 ora României. Meciurile pot fi reprogramate pana cel târziu vineri ora 00:00 în săptămâna în curs. O echipa poate cere 10 minute întârziere cu minim o ora înainte de startul primului joc de la ora 22:00,  în cazul in care exista probleme tehnice cu puțin timp înainte de startul jocului, Managerii vor trebui sa prezinte dovezi referitoare la acest aspect.

Articolul 5 | Consecinţe de penalizare a echipelor

5.a - Pentru neprezentare la meci se va acorda default pentru echipa adversa scor 1-0.

5.b - La acumularea a 4 defaulturi(4 neprezentari), intr-un sezon, echipa va fi descalificata.

5.c - În cazul în care, în cursul desfășurării unui campionat, o echipă sau ma i multe echipe se desființează, sunt excluse din activitatea competițională, se retrag sau sunt retrogradate, se procedează astfel:

1.5.c - Dacă această situație intervine înainte de sfârșitul sezonului regulat, rezultatele jocurilor ce au rămas de disputat se omologhează cu rezultatul de 3-0 în favoarea fiecărei echipe adverse.

5.e - Dacă o echipa nu are minimul de jucători (acela fiind 6) la un meci, echipa este obligata sa intre in meci si sa anunțe organizatorii si echipa adversa despre acest aspect, iar adversarii au obligația sa accepte prin a începe meciul, tot adversarii au opțiunea de a iesi din meciul respectiv pana in minutul 15 al jocului, urmând prin a aduce la cunoștința organizatorilor acest aspect. Daca adversarii aleg sa joace meciul pana

la final, este alegerea lor, dar indiferent de scorul final, pe site o-sa fie trecut sorul de default, si anume 1-0. Fără ca statusurile jucătorilor sa fie luate in considerare pentru acel meci. 

5.f - Efectele cartonașelor galbene, suspendărilor și celorlalte sancțiuni disciplinare aplicate jucătorilor, oficialilor sau cluburilor ale căror echipe s-au retras sau au fost excluse din activitatea competițională se mențin indiferent de momentul în care a intervenit retragerea/excluderea.

5.g – Jucatorii trebuie sa aiba inaltimile incadrate in limitele maxime astfel: 

o GK – orice inaltime

o RB/RWB/CB/LB/LWB – maxim 6.2” (189cm)

o CDM/CM/CAM/LM/LW/LF/RM/RW/RF/ST – maxim 6.0” (182cm)


Articolul 6 |

Ocuparea locurilor vacante în cazul retragerii/excluderii din competitie a unei echipe.

6.a - Dacă într-o ediție de campionat rămân locuri vacante prin dizolvarea, excluderea, neînscrierea, renunțarea sau retragerea unor echipe din campionat, ori în alte situații similare, se va proceda astfel:

6.b - dacă această situație a intervenit înainte de începerea campionatului, echipele în cauză vor fi retrogradate în conformitate cu prevederile Regulamentului .Locurile care au devenit vacante în acest mod vor fi ocupate de echipele retrogradate în campionatul precedent, cel mai bine clasate și care îndeplinesc condițiile de participare în competiția respective.

6.c - dacă retragerea/excluderea echipelor a intervenit după începerea campionatului sau a jocurilor din play off/play-out, după caz, echipele în cauză vor ocupa ultimul loc in clasament si vor fi sancționate cu retrogradarea, în conformitate cu prevederile Regulamentului Disciplinar. Clasamentul va fi modificat, prin completarea locurilor de către echipe in ordinea ierarhiei valorice, iar locurile vacante nu se vor mai completa. În acest caz, la sfârșitul campionatului, numărul echipelor care retrogradează va fi redus în mod corespunzător.

Articolul 7 | Listele de jucători-PREMIUM

7.a - Pentru competițiile organizate de VPL, cluburile participante vor prezenta lista cuprinzând lotul celor  minimum 14 jucători .

7.b - Pentru a nu pierde la masa verde (3- 0) echipele sunt OBLIGATE să joace cu minimum 6 jucători, iar unul sa fie pe “Any”

7.c - Echipele TREBUIE sa aibă un ANY,daca managerul echipei nu are cont premium

7.d - Echipele TREBUIE sa aibă un GK, daca nu exista Premium la Manager sau CO MANAGER

7.e - Jucătorul care este pe ANY nu poate fi in teren cu pro’ul lui pe postul de GK.





Articolul 8 | Reguli de joc-LIVE-STATS



8.a - La toate jocurile oficiale şi amicale organizate de VPL ROMANIA în mod obligatoriu se vor aplica:

8.b - Meciul trebuie sa înceapă la ora stabilita indiferent daca aveți sau nu full 11. Indiferent ca îndepliniți sau nu cerințele minime trebuie să jucați cu ceea ce aveți la dispoziție (se aplica punctul 5.e de la secțiunea 5).

8.c - Ambele echipe au obligația de a da porni transmisiunea LIVE cu 5 minute înainte de începerea meciului, urmând ca link-ul sa fie pus si pe canalul de discord secțiunea Live-uri.

8.d - De preferat ca LIVE-ul sa fie transmis pe canalul oficial al echipei. Se admit si LIVE-uri ca back-up(făcute pe alt canal de YT sau TW)  dar transmisiunea LIVE este obligatorie.

8.e - LIVE-urile nu vor putea fi șterse pentru o perioada de minim 7 zile, doar după verificarea meciurilor de către Admini, verificare ce are loc in fiecare weekend premergător etapelor respective, Live’urile nu pot fi șterse in aceasta perioada (de minim 7 zile de la transmisiune) de pe canalul unde a fost transmis meciul. Ștergerea lor aduce repercusiuni negative asupra clubului (avertismente si/sau depunctări).

8.f - Neîncărcarea LIVE-ului la MatchReport pe site’ul VPL duce la statusuri anulate, implicit v a atrage avertismentul asupra Managerului(a echipei) si daca mai exista abateri se va ajunge la depunctare în funcție de numărul avertismentelor acumulate. Când se încarcă LIVE-ul de backup trebuie sa anunțați Admini ligii din care faceți parte.

8.g - După încărcarea LIVE-ului si a statusurilor verificați sa fie totul in regula. 

Aveți obligația sa verificați ca pe LIVE se vede PSN-ul jucătorilor (identic cu ID de pe site VPL) si inaltimea jucatorilor din propria echipa (se poate verifica decat la pauza, din meniul Team Management).

8.h - Daca la verificare se observa probleme, adminii vor anula statusurile. Repetarea erorilor sau a greșelilor unui club va declanșa o analiza făcută de către Admini si aplicarea sancțiunilor considerate adecvate.

8.i - Pentru Liga 1, introducerea Player Stats este Optionala

8.j - Neintroducerea Live-ului pe site aduce de la sine: prima data un avertisment ,a doua oara MANAGERUL va fii suspendat 2 meciuri,a treia oara echipa va fii penalizata cu -1 pct

8.k - Dacă vă aflați într-un meci și exista lag mare sau dacă aveți probleme legate de conexiune cu unul sau mai mulți jucători, aveți posibilitatea de a ieși din meci pana in minutul 15, apoi se va relua imediat jocul . Daca o echipa iese din meci oricând după minutul 15, acțiunea de a ieși din meci va duce la o înfrângere implicită cu 1-0, sau daca echipa adversa este de acord se poate relua jocul, dar echipa adversa are dreptul de a cere default.

Daca o echipa înscrie iar jucătorii au probleme cu conexiunea se poate relua meciul de la scorul înregistrat pe tabela in minutul când ați ieșit din meci. 

8.l - Daca sunt probleme de conexiune de servere EA Sports sau PlayStation, atunci meciurile din etapa respectiva vor fi reprogramate in săptămâna meciului dar nu mai târziu de ziua de Vineri.

8.m - Toți participanții au obligația sa dea 100% in timpul unui meci, fiind interzis non- combatul, sau ideea de aranjament. Daca un jucător înscrie in propria poarta in mod intenționat acesta se poate alege cu

BAN/SUSPENDARE atâta timp cat exista dovezi video si/sau alte dovezi.

8.n - Jucătorii nu au voie sa blocheze/jeneze portarul la nici o faza fixa.

8.o - Nici un jucător nu are voie sa stea pe linia porții la o lovitura libera. Exista posibilitatea sa se apropie de linia careului mic dar nu mai aproape de poarta (6-7m). Nu se admit tragerile de timp de nici un fel, inclusiv protejarea mingii in coltul terenului sau întârzierea repunerii mingii la fazele fixe!

8.o.1 - Asta nu include pasele repetate (menținerea prelungita a posesiei), atâta timp cat se observa intenția a ataca poarta adversa.

8.o.2 - Nu se admit formații cu linie defensiva formata din 5 jucători.

Cumulul de cartonase:

8.p - La acumularea a 5 cartonase galbene jucătorul va fi suspendat o etapa.

La un cartonaș roșu direct jucătorul va fi suspendat 2(doua) etape.

La un cartonaș roșu după 2 galbene, jucătorul este suspendat 1 etapa

8.q - Folosirea unui jucător care a acumulat cartonase si este suspendat va duce la următoarele consecințe:

8.q.1 - Atât Managerul cat si jucătorul respectiv vor fi suspendați următoarele 2 etape.

8.r – Daca jucatorii folosesc alte inaltimi pentru caracterele Pro decat cele incadrate in limitele stabilite de Liga, echipa risca pierderea meciului la masa-verde. 

Articolul 9 | Transferuri

9.a - In perioada de transfer închisa se pot semna doar jucători  care au cont Premium. Cum tot in perioada de transfer închisa doar manageri care dețin Premium pot semna jucători. Manageri fără Premium nu pot accesa lista de jucători . 

9.b - In perioada de transfer închisa DOAR adminiii pot pune jucătorii pe liber doar cu acordul managerilor de la echipa lor curenta. Dar jucătorii încauză trebuie sa dețină Cont Premium, iar aceștia sa aibă oferta de la alta echipa înscrisa in competiție.

 

9.c - Jucătorii care au devenit liberi de contract prin desființarea unei echipe pot semna cu alta echipa doar daca  acestia DETIN CONT 

PREMIUM

9.d -  Numărul total de echipe pe care un jucător le poate avea intr-un sezon este 3, indiferent ca acesta are 2 contracte cu aceeași echipa sau nu. 

9.e - Perioadele de transfer vor avea loc in pauzele competiționale si vor fi anunțate de staff-ul VPL.

9.f - Daca un jucator doreste sa plece de la echipa unde are contract, iar campionatul nu este in desfasurare, sau Transfer Market este DESCHIS

Managerul echipei, este OBLIGAT SA L PUNA PE LIBER


Articolul 10 | Sistemul de atribuire a punctelor

10.a - Sistemul de atribuire a punctelor pentru jocurile oficiale de juniori si seniori desfășurate în competițiile organizate de VPL este următorul:

10.a.1 - Joc câştigat 3 puncte; ➢10.a.2 - Joc egal 1 punct; ➢10.a.3 - Joc pierdut 0 puncte.

Articolul 11 |

Validarea și omologarea rezultatelor si aprobarea clasamentelor finale

11.a - Rezultatele jocurilor la care există contestatii vor fi validate odată cu soluționarea acestora, printr-o hotărâre definitivă și executorie pe plan intern. În acest sens, pentru buna desfășurare a competiției, contestațiile vor fi soluționate în regim de urgență, acordându-se termene scurte, astfel încât o hotărâre definitivă să fie comunicată părților până la sfârșitul fazei de competiție relevante pentru meciul contestat.

11.b - Clasamentele finale ale competiţiilor organizate de VPL și rezultatele jocurilor de baraj pentru participarea în competițiile organizate de VPL vor fi aprobate de către Comitetul Executiv al VPL

Articolul 12 | Formularea contestaţiilor


12.a - Cluburile care apreciază că echipa adversă a încălcat unele prevederi regulamentare, indiferent de natura lor, au dreptul să-și susțină cauza numai în baza unei contestații formulate în scris în raportul meciului si trimis către admini ligi respective.

12.b - Echipele au dreptul de a introduce contestații, astfel:

12.b.1 - Înainte de începerea jocului: - dacă se contestă dreptul de joc al unuia sau al mai multor jucători din echipa adversă, înscriși pe site si echipa, arătându-și motivele în mod concret;

12.b.2 - În pauză sau după terminarea jocului.

12.c - Contestațiile se vor depune pana miercuri din săptămâna meciului.

12.d - Rezultatele jocurilor la care există contestații vor fi validate odată cu soluționarea acestora, printr-o hotărâre definitivă și executorie pe plan intern. În acest sens, pentru buna desfășurare a competiției, contestațiile vor fi soluționate în regim de urgență, abordându-se termene scurte, astfel încât o hotărâre definitivă să fie comunicată părților până la sfârșitul fazei de competiție relevante pentru meciul contestat.

12.e - In săptămâna etapelor contestațiile se pot depune pana miercuri ora 00:00. Acestea se vor analiza si se vor soluționa pana dumnica. Staff-ul poate cere prelungirea termenului daca situația o prevede. Sâmbăta din săptămâna jocului etapele se vor închide.

12.f - Punerea statusurilor mai târziu Duminica de ora 15:00:01 duce la anularea lor, pentru partida respectiva.

12.f.1 - Sesizările se pot depune in următoarea ordine: de către manager/comanager direct prin crearea de grup cu adminii principali pe liga din care faceți parte,sau accesand rubrica TIKET din grupul de discord

TOATE SESIZARILE SI RECLAMATIILE SE DEPUN PANA MIERCURI ZIUA DE DISPUTARE A 

MECIURILOR ORA 00:00.ORICE SEZIZARE DEPUSA DUPA ACEASTA ORA NU VA MAI FII LUATA 

IN CONSIDERARE

Articolul 13 | Clasament

13.a - Ierarhia valorică a echipelor participante în sistem campionat sau alte sisteme competiționale se stabilește prin cumularea punctelor pe toată durata desfășurării competiției.

13.b - Echipa care, după disputarea tuturor jocurilor prevăzute în program, a acumulat cel mai mare număr de puncte, este clasată pe primul loc în campionatul respectiv sau al seriei, dacă sunt mai multe serii.

13.c - Dacă două sau mai multe echipe acumulează acelaşi număr de puncte după ce au jucat toate meciurile programate în campionat/sezonul regular, clasamentul se va stabili pe baza aplicării, în ordine, a următoarelor criterii:

13.c.1 - Numărul mai mare de puncte obținute în jocurile directe disputate între echipele aflate la egalitate de puncte;

13.c.2 - golaverajul mai bun în jocurile directe;

13.c.3 - numărul mai mare de goluri marcate în jocurile directe;

13.c.4 - numărul mai mare de goluri marcate în deplasare în jocurile directe;

13.c.5 - golaverajul general mai bun (diferența între golurile marcate şi primite în toate jocurile din campionat); 

13.c.6 - numărul mai mare de goluri marcate în toate jocurile de campionat 

13.d - Dacă şi după aplicarea acestor criterii egalitatea se menține, se vor disputa jocuri de baraj pentru a se stabili câștigătoarea titlului, promovarea, retrogradarea sau participarea în competițiile europene. 

13.e - În clasamentele intermediare, departajarea echipelor aflate la egalitate de puncte se face pe baza golaverajului general şi, respectiv, a numărului mai mare de goluri marcate. 

13.f - Clasamentele finale ale competițiilor oficiale organizate de VPL vor fi făcute publice după aprobarea acestora de Comitetul Executiv al VPL Romania. 

 

❖ Sistemul de Playoff  

La finalizarea campionatului primele 8 echipe clasate vor incepe un minicamponat pentru stabilirea campioanei VPL Romania. Se vor injumatatii punctele si vor incepe cu accea diferenta. 

♦ Meciurile se vor juca tur retur. 

  

❖ Sistemul de Playout 

La finalizarea campionatului ultimele 8 echipe clasate vor incepe un minicamponat pentru stabilirea barajului si retrogatarii din campionalut VPL Romania. Se vor injumatatii punctele si vor incepe cu accea diferenta. 

 

♦ Departajarea in caz de egalitate de puncte(Playoff sau Playout) va fi dupa: 

Daca echipa a beneficiat de jumatate de punct in plus la rotinjea punctelor de la final (exemplul “echipa 1 a avut 48 de puncte si a intrat in Playoff cu 24, iar cealalta avand 47 puncte si a intrat cu 24 in playoff) iar la final de sezon ambele sunt tot la egalitate de puncte, exemplu: 50-50, atunci echipa nr 1 este in fata din cauza rotunjirii normale a punctelor(nu a beneficiat de +0.5). 

♦ Meciul direct din playoff/playout 

♦ Golaveraj 

 

Organizarea şi programarea Cupei României VPL

Prezentele norme regulamentare se vor aplica cu precădere in situatia de necorelare sau de contradictie cu normele existente in Regulamentul Disciplinar privind aceasta competitie. 

A - Cupa României este o competiţie organizată de VPL ROMANIA.La această competiţie pot lua parte numai echipele aparţinând cluburilor şi membrilor afiliaţi.

B - Formatul fazei naţionale şi programul jocurilor pentru fiecare ediţie se aprobă anual de Comitetul Executiv al VPL ROMANIA. Formatul competiției se aprobă anual prin decizie a Comitetului Executiv VPL, înainte de începerea competiției.

C - În fazele CUPEI ROMANIEI VPL, programarea jocurilor se face de admini VPL si vor fi afisate pe site. Programarile stabilite nu pot admite reprogramari.

D - Până la faza şaisprezecimilor de finală, programarea jocurilor se va face prin tragere la sorți pe criteriu clasamentului. Echipele de categorie inferioară sau cele din aceeaşi categorie mai slab clasate în campionatul precedent sunt organizatoarele jocurilor.

E - Avertismentele (cartonaşele galbene) aplicate jucătorilor in jocurile disputate anterior fazei şaisprezecimilor de finală se anulează. Începând cu faza șaisprezecimilor de finala un jucator care acumuleaza 2 (doua) cartonase galbene, in meciuri diferite, va fi sanctionat cu suspendarea pentru un joc, urmatorul din cadrul Cupei României. Suspendare jucatorilor pentru cartonașele roșii primite in jocurile disputate pana în faza şaisprezecimilor de finală nu se anuleaza, ci se mentine. Evidenta cartonașelor roșii aplicate jucătorilor începând cu jocurile din faza 16-milor de finală se menține doar în cadrul acestei competiții. Incepând cu jocurile din faza 16-milor de finală suspendarea jucatorilor ca urmarea sanctionarii cu cartonase rosii, nu se va puta efectua în etapele de campionat.

F - Jucatorii care au primit BAN/SUSPENDARE in timpul sezonului nu au drept de joc in Cupa Romaniei VPL.

G - Jocurile din şaisprezecimile, optimile şi sferturile de finală se dispută, în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent.

H - Jocurile din cadrul semifinalelor se desfăşoară în sistem tur–retur, prima echipă extrasă fiind organizatoarea jocului tur.

I - Anual, în funcţie de calendarul competiţional intern şi internaţional, Comitetul Executiv al VPL poate aproba desfăşurarea jocurilor din cadrul optimilor, sferturilor de finală şi semifinalelor într-o singură manşă pe terenul echipei stabilită prin tragere la sorţi sau în sistem tur-retur.

J - În cazul jocurilor care se desfăşoară în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, se aplică următoarele reguli:

J.1 - În situaţia în care, după 90 de minute de joc rezultatul este egal, jocul se va prelungi cu 2 reprize a 15 minute fiecare, fără pauză între ele, dar cu o pauză de 5 minute până la prima repriză a prelungirilor;

J.2 - Dacă, după reprizele de prelungire egalitatea se menţine, echipa învingătoare va fi stabilită prin executarea loviturilor de departajare, potrivit procedurilor de determinare a câştigătorului jocului.

J.3 - La jocurile disputate în manşă dublă, dacă după disputarea celor două jocuri, egalitatea se menţine la puncte, de exemplu: Echipa A castiga meciul tur pe teren propriu cu 1-0, apoi in meciul retur, Echipa B se impune cu scorul de 2-1, ambele echipe sunt la egalitate, nu se mai ia in considerare golul marcat in deplasare, in acest caz se va disputa si al 3lea meci, daca la sfarsitul celui de al 3lea meci, nici o echipa nu se impune si se termina egalitate, atunci se intra in prelungiri.

J.4 - Daca in primul meci Echipa A se impune cu scorul de 2-0, iar in meciul retur Echipa B se impune cu scorul de 1-0, mai departe merge Echipa A la golaveraj.

K - Fiecare echipa va trebui sa porneasca LIVE-ul pe canalul official echipei cu 5 min inainte de ora inceperi meciului.

•L - Lotul de jucatori pentru Cupa si Supercupa va fi acelasi din campionatul precedent. 

❖Supercupa României VPL

În fiecare sezon competiţional, VPL organizează Supercupa României, între echipa câştigătoare a Campionatul Naţional ”Liga I” şi câştigătoarea Cupei României în sezonul competiţional precedent.

În cazul în care aceeaşi echipă câştigă şi campionatul Ligii I şi Cupa României, Supercupa României se va desfăşura între echipa campioană şi echipa clasată pe locul doi în Campionatul Naţional VPL”Liga 1”. • VPL va decide, în orice situaţie, data şi locul de desfăşurare a Supercupei României.

VPL deține toate drepturile privind organizarea Supercupei României.

❖Articolul 14 | Fair-play / Disciplina

Regulile de conduită bazate pe sportivitate sunt eseniţale pentru dezvoltarea spiritului de fair-play, pentru comportamentul civilizat al jucătorilor, conducătorilor şi spectatorilor. 

Comunitatea de fotbal virtual VPL ține sa vă aducă la cunoștință regulamentul de disciplină care constă in respectul reciproc , vocabular adecvat și bunele maniere. Regulament Disciplină Divizia I, Divizia II si Divizia III din Campionatul Național VPL România Pro Clubs  

A - Toți cei care nu folosesc un vocabular adecvat, nu își respectă colegii din această comunitate, jignesc sau aduc un deficit de imagine asupra altora vor suporta următoarele consecințe :

A.1. - La prima abatere vor primi ban pentru o perioadă de 14 zile din toate grupurile VPL de pe Facebook (în cazul în care este implicat unul dintre managerii unei echipe, acesta va primi ban și in grupul de manageri pentru aceeași perioadă). Si o suspendare de la jocuri oficiale de 5 meciuri.

A.2. - La a doua abatere vor primi ban pentru o perioadă de 30 zile din toate grupurile VPL de pe Facebook (în cazul în care este implicat unul dintre managerii unei echipe, acesta va primi ban și in grupul de manageri pentru aceeași perioadă).si o suspendare de la jocuri oficiale de 10 meciuri.

A.3. - Persoanele (jucători / manageri) care continuă să jignească sau să aducă injurii membrilor comunității după ce au primit ban/suspendare pe grupurile oficiale vor fi suspendati pentru durata intregului sezon in desfasurare atat pe joc cat si pe grupuri.

♦ FOARTE IMPORTANT

♦ Orice tip de mesaj vulgar (atât scris, cât și vocal, în privat sau pe grupurile

VPL Romania), ce are ca subiect și/sau scop degradararea comunității VPL România va fi considerat ca și dovadă, iar cei vinovați vor fi sancționați conform regulamentului.

♦ Se poate aplica și excluderea directă din comunitatea VPL, cât și din competițiile organizate de VPL Romania a jucătorului / managerului / echipei, în funcție de gravitatea situației. Această decizie va fi luată de către admini.

JUCĂTORII

Articolul 15 | Legitimarea şi transferul jucătorilor

A - Jucători se transfera doar in perioada de Transfer Market deschisă (excepție cei cu Premium și acordul ambilor managerii)

B - Jucători nu pot juca la mai mult de 3 echipe intr-un sezon

C - Jucători trebuie sa aibă același psn cu userul de pe site. In caz contrar aduce la sancțiunea clubului.

D - Jucători trebuie sa aibă înscris pe site același nume de pe psn. Daca psnul este “Jucător” pe site trebuie sa fie tot același nume “Jucător sau jucător”. In caz contrar meciul va fi trimis către analiza si echipa risca sancțiuni după cum urmează: 

D.1 - prima abatere , avertisment si suspendat jucătorul/jucătorii in cauza pentru următoarele 2 etape si managerul suspendat 1 etapa.

D.2 - a doua abatere ,echipa pierde la masa verde meciul cu 3-0

 

Articolul 16 |

Acord intre Jucatori si Manageri 

Jucătorii echipelor care refuza din „”n"" motive sa mai între pentru a juca meciurile ramase în campionat, iar aceasta cauza duce la retragerea echipei din campionat, vor primi BAN pe o perioada de 4 luni.(Bineînțeles împreună cu Managerii echipei) 

Acordul de administrare | Manageri

Când sunteți de acord cu un contract de management (care include atât Manager cât și Co-manager), vă angajați în toate zilele și orele de joc pentru echipa/echipele și Liga respectiva.

Dacă renunți la conducere și nu reușești să găsești un înlocuitor adecvat, vei avea o interdicție de 2 sezoane ca manager/co-manager dar si ca jucător in VPL.

Dacă vrei să renunți, poți să faci acest lucru la sfârșitul sezonului în timpul ferestrei "Step Down", ceea ce înseamnă că poți să te retragi fără consecințe. Vor fi luate în considerare circumstanțele atenuante pentru retragere.

Dacă, în calitate de manager, aveți probleme cu un membru al echipei, nu ezitați să contactați administratorii ligii.

❖Articolul 17 | Participarea la jocuri în condiţii neregulamentare

Jucătorul nu are voie sa aibă înscris pe site alt user decât psn-ul pe care îl folosește.

Echipa nu are voie sa folosească un jucător nesemnat pe site.

Este interzisa folosirea intr-un meci a unui număr mai mic de 6 jucători • Este interzisa folosirea formațiilor cu 5 fundași si tactica ultradefending si tragerile de timp.

Este interzisa reprogramarea meciurilor fără acordul ADMILOR din liga respectiva.


Articolul 18 | Dispozitii finale ❖DISPOZIŢII FINALE

STATUSURILE JUCATORILOR SI DATELE MECIULUI POT FI COMPLETATE PE SITE PANA Duminica ORA 15:00

TRANSFER MARKETUL SE STABILESTE DE CATRE VPL ROMANIA LA FIECARE INCEPUT DE CAMPIONAT SI NU SE POATE MODIFICA.

Managerii echiplelor nu au dreptul de a bloca jucatorii in club,Acestia sunt obligati sa i puna pe liber daca vor sa plece atunci cand TRANSFER MARKET ESTE DESCHIS.

Daca Managerul refuza din alte motive sa lase un jucator free,iar cazul ajunge la ADMINUL ,ligii Managerul in cauza va fii suspendat 2 ETAPE

Orice echipa care solicita amânarea meciurilor din VPL 

Romania, pentru a-si disputa meciurile din alte competiții de Pro Clubs, ce nu au legătura cu VPL Romania, poate fi sancționata cu DEFAULT.